Brightwell Aquatics Frag Recover - DIP pentru regenerarea tesutului taiat al coralilor si prevenirea infectiilor dupa fragmentare

185.00 Lei

in stoc
FR500
Brightwell Aquatics Frag Recover - regenerarea tesutului coralilor taiati – “DIP” natural din plante naturale pentru prevenirea infectiilor si recuperarea tesuturilor fragmentate/regenerarea tesutului coralui taiat. Prezentare generala Ingrasaminte din plante naturale,...
+

Brightwell Aquatics Frag Recover - regenerarea tesutului coralilor taiati – “DIP” natural din plante naturale pentru prevenirea infectiilor si recuperarea tesuturilor fragmentate/regenerarea tesutului coralui taiat.

Prezentare generala

  • Ingrasaminte din plante naturale, naturala, pentru a accelera recuperarea si cresterea coralilor dupa fragmentare/taiere.
  • Ajuta la prevenirea transferului de boli in acvariu.
  • Reduce stresul coralilor in urma fragmentari/taierii.
  • Stimuleaza regenerarea tesutului coralilor.
  • Sigur pentru toate tipurile de corali: moi, LPS si SPS.
  • Tratament profilactic eficient inainte de a adauga fragmente in acvariu.

 

Fundal tehnic

In ultimele cateva decenii, a existat o crestere extraordinara a rapoartelor de boala corala care afecteaza recifele salbatice. Aceeasi boli de corali pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra sistemelor de acvariu de recif de acasa si a coralilor care sunt pastrati. Bolile de corali pot duce rapid la pierderi semnificative de corali in acvariul de recif. Aceste boli pot afecta o gama larga de corali, inclusiv coralii SPS, coralii LPS precum si coralii moi. O calitate mai mica decat cea optima a apei, o iluminare slaba, un “razboi” intre corali, precum si deteriorarea tesuturilor datorate manipularii si / sau ranirilor aparute in acvariu pot duce la aparitia brusc a bolilor de corali.

Aceste boli pot avea un impact brusc, cu pierderi de exemplare aproape peste noapte sau pot progresa lent in timp. In cele din urma, prezenta unei boli de corali in acvariul de recif va duce la pierderea specimenului de coral. Este esential ca identificarea bolii sa aiba loc, tratamentul implementat si cauza principala a focarului sa fie eliminate pentru a preveni infectii suplimentare si sa se raspandeasca la alte exemplare de corali din acvariu.

Instructiuni si indrumari

Agitati produsul bine inainte de utilizare. Pentru a pregati solutia de frag de corala Frag Recover, adaugati 20 ml (4 cap.) de Frag Recover la 1,9 L (1/2 galon) de apa din acvariu. Se amesteca solutia pentru a dispersa uniform produsul. Faceti o solutie suficienta pentru a acoperi coralii. Dupa ce coralul selectat a fost taiat, asezati bucata fragmentata impreuna cu colonia parinte in solutia pregatita de Frag Recover pentru 5 minute (folositi un cronometru). Se recomanda ca solutia sa fie fortata cu usurinta peste zonele taiate prin stoarcerea (usor) a solutiei pregatite cu o pipetta peste zonele vizate. Dupa ce scufundarea s-a finalizat, asezati colonia parinteasca inapoi in acvariu. Noul fragment de coral trebuie acum lipit sau asezat pe o suprafata solida pentru a maximiza potentialul de crestere si a preveni rasucirea. Atasati noul frag de coral folosind un superglue special sau epoxy sigur pentru recif, conform indicatiilor. Noul frag de coral poate fi acum adaugat in acvariu. Noul frag de coral va prezenta o extensie redusa a polipilor la inceput. Pentru a preveni o aparitie a bolii de coral in acvariu dupa fragmentare sau pentru a trata orice infectii coralice vizibile in acvariu, utilizati, de asemenea, Brightwell Aquatics Koral Recover direct in acvariu, conform indicatiilor.

 

Brightwell Aquatics Frag Recover este o imbibare de coral All-Natural, care nu numai ca va trata coralul afectat, dar va ajuta la stimularea regresarii tesutului coral pierdut cauzat de fragmentare sau infectie.

Atentie: inainte de a se desface, cerceteaza procedurile de fragmentare corespunzatoare pentru specimenele de coral specifice care trebuie taiate, pentru a asigura succesul optim si siguranta generala. Purtati ochelari de protectie si manusi de cauciuc, deoarece unele nevertebrate marine pot stropi lichide toxice in fata ta atunci cand sunt taiate. Fragmentarea coralilor a devenit o practica comuna in hobby-ul recifelor marine. Faramarea, asa cum este numita in mod obisnuit, este pur si simplu taierea unei portiuni mici dintr-o colonie de corali (parinte) si crearea de exemplare suplimentare - fragmente. Fragmentarea coralilor este, in general, un proces sigur pentru corali, dar creeaza totusi un anumit nivel de stres atat asupra coloniei parinte, cat si a piesei nou fragmentate. Zonele expuse, la locul de taiere, sunt mai sensibile la infectii si stres general. Regenerarea tesutului coral in zona recent expusa este esentiala pentru recuperarea fragului de corali. Brightwell Aquatics Frag Recover va sprijini procesul de recuperare, ajutand la regasirea tesutului peste zonele expuse, taiate atat pe colonia parinte, cat si pe frag. Acest lucru va limita, de asemenea, expunerea la infectii si / sau infestari de catre pradatorii de corali si va face procesul de fragmentare sa aiba mai mult succes.

Producator:
  • Brightwell Aquatics

Reduceri

nfo