Brain Coral (Trachyphyllia spp.)

340.00 Lei

Momentan Indisponibil
CLT6002
Brain Coral (Trachyphyllia spp.) Nivel de ingrijire : moderat Temperament : Semi-agresiv Iluminat : moderat Waterflow : Medium Destinație de plasare : fund Conditii de apa : 22-26° C, dKH...

Brain Coral (Trachyphyllia spp.)

Nivel de ingrijire : moderat
Temperament : Semi-agresiv
Iluminat : moderat
Waterflow : Medium
Destinație de plasare : fund
Conditii de apa : 22-26° C, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, sg 1.023-1.025
Culoare Forma : Verde, Rosu
Suplimente : calciu, strontiu Trace Elemente
Originea : Indonezia
Familia : Trachyphylliidae

Coralul Brain Coral (Trachyphyllia spp.) este un coral LPS (Long Polyped Stony), adesea denumit si Pacific Rose Coral, sau Open Brain Coral. Este usor de colectat din recif, deoarece la maturitate, nu sunt atasati de substrat. Se gaseste in nuante diferite ale peretilor verzi si rosii si pot fi recunoscute prin forma neregulata si rotunda, cu vai adanci si condensate verzi-metalice, cu numeroase pliuri. Aceste caracteristici identificate initial la coralii Wellsophyllia ca fiind distincte de coralii Trachyphyllia. Insa aceasta diferentiere este mai putin intalnita in prezent, iar Wellsophyllia Brain Coral este adesea numit acum si Trachyphyllia radiata coral.

Se acomodeaza cel mai bine intr-un acvariu de recif bine stabilit, cu putere de iluminare moderata pana la puternica si cu un curent moderat in acvariul, impreuna cu adaos de calciu, strontiu, precum si alte elemente trace in apa. Acesti corali prefera sa fie plasati pe un substrat de nisip, cu suficient spatiu intre el si alti corali, deoarece este sensibil la intepaturile de vecinii sai.

Acesta contine alge simbiotice zooxanthellae de la care primeste cea mai mare parte din nutrientii prin fotosinteza. De asemenea, acestia beneficiaza de mese ocazionale de articole cu miez, cum ar fi creveti, scoici si calmarul. Acestora ar trebui sa li se ofere numai alimente atunci cand tentaculele sunt extinse complet, de obicei pe timp de noapte.

Scrie un comentariu

Reduceri

nfo