Brain Coral Pineapple (Favites spp.)

135.00 Lei

in stoc
CLFW01
Brain Coral Pineapple (Favites spp.) Îngrijire Nivel : Ușor Temperament : Agresiv Iluminat : moderat Waterflow : Medium Destinație de plasare : Toate Conditii de apa : 22 -27° C, dKH 8-12, pH...
+

Brain Coral Pineapple (Favites spp.)

Îngrijire Nivel : Ușor
Temperament : Agresiv
Iluminat : moderat
Waterflow : Medium
Destinație de plasare : Toate
Conditii de apa : 22-27° C, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, sg 1.023-1.025
Culoare Formă : verde, portocaliu, Tan, galben
Suplimente : calciu, strontiu Trace Elemente
Origine : Fiji, Indonezia, Vanuatu
Familia : Faviidae

 

Coralii Favia sunt corali LPS, mari,  ce se dezvolta pe piatra, adesea mai sunt numiti si Moon, Pineapple, Brain, Closed Brain, Star, Worm, sau Honeycomb Coral. Coralii Favia sunt printre cei mai comuni si prolifici corali din lume, si sunt foarte asemanatori cu genul Favites, impartasind multe dintre aceleasi denumiri comune, si, uneori fiind foarte dificil de diferentiat. Coralul Favia se gaseste in diferite forme si  culori. "Pineapple Coral" este numele dat in mod obisnuit celor care au modele circulare mai mici.

Coralii Favia sunt agresivi, extinderea tentaculele lor  pe timp de noapte, „matura” baza acvariului. Este important sa se lase spatiu intre coralul favia si vecini in acvariu recif. Intretinere pentru coralii Favia este relativ usor, ceea ce ii fac alegeri excelente pentru orice incepator sau hobbyist expert.

Au nevoie de iluminare moderata combinata cu miscare moderata de apa in acvariu. Pentru a le mentine sanatate se recomanda adaugarea in apa acvariului: calciu, strontiu si alte oligoelemente. Acesta va agrea, de asemenea adaugarea de hrana suplimentara sub forma de micro-plancton sau creveti saramura, hraniti de doua ori pe saptamana, pe timp de seara, in timp ce tentaculele sale sunt vizibile.

Sunt o categorie de corali, ce au schelet calcaros cu lungimea polipilor lunga formand tentacule . Spre deosebire de coralii moi, acestia nu pot supravietui in ape bogate in substante organice, unde lumina patrunde mai greu, acestia avand nevoie de lumina soarelui pentru a face fotosinteza. Au nevoie de ape curate, lipsite de nutrienti, folosind ca principala sursa de hrana, energia rezultata din simbioza cu  Zooxanthellae. 

-FROGSPAWN CORAL Euphyllia paradivisa

-TORCH CORAL Euphyllia glabrescens

-ELEGANCE CORAL Catalaphyllia sp. 

-BUBBLE CORAL Plerogyra sp

-FOX CORAL Nemanzophyllia turbid

-DISK CORAL Fungia sp. 

-OPEN BRAIN CORAL Trachyphyllia sp. 

-MOON CORAL Faviidae sp. 

-FLOWER POT CORAL Goniopora sp. 

-ALVEOPORA CORAL Alveopora gigas

-BLASTOMUSSA CORAL Blastomussa wellsi

Reduceri

nfo