Red Sea Coral Colors A (Iodine/Halogens) 500ml

68.22 Lei

in stoc
R22043
Brand:Red Sea Fish
Supliment de iod, brom si fluor, care promoveaza culoarea roz a coralilor Suplimentul Coral Colors A contine iod si alti halogeni care sunt asociati cu multe procese biologice, inclusiv productia de pigmenti roz din tesutul moale de coral. Halogenii actioneaza ca antioxidanti pentru...
+

Supliment de iod, brom si fluor, care promoveaza culoarea roz a coralilor

Suplimentul Coral Colors A contine iod si alti halogeni care sunt asociati cu multe procese biologice, inclusiv productia de pigmenti roz din tesutul moale de coral.
Halogenii actioneaza ca antioxidanti pentru tesutul moale si de mucus al coralilor.
Acestia reduc posibilitatea de estompare a culorilor coralilor.
Intr-un sistem activ de recif, aceste elemente se evacueaza rapid datorita capacitatii lor de oxidare ridicata si reactiei lor cu material organica.
Pentru cele mai frumoase culori ale coralilor se recomanda folosirea Red Sea NO3: PO4-X, ca parte a programului complet de ingrijire a recifurilor.

Dozare:
1 ml solutie la 100 l apa, mareste valoarea iodului cu 0.03 ppm
Utilizati kitul de testare pentru iod pentru a vedea exact cat este nevoie sa suplimentati.
Iodul devine toxic in concentratie mai mare decat nivelul care exista in apa de mare.
Prin urmare, dozarea corecta a suplimentelor de iod este esentiala pentru sanatatea si succesul unui acvariu de recif.

Atentionare:
Indicatia comuna de supradoza este reprezentata de intunecarea coralilor datorita dezvoltarii excesive a algelor Zooxanthellae si a aparitiei celor periculoase.
In caz de supradoza, schimbati 25% din apa si reduceti dozajul de suplimentare cu 50%.

Instructiuni generale pentru testare si suplimentare:
Inaintea testarii apei, asigurati-va ca verificati intotdeauna salinitatea, efectuand modificarile necesare. In cazul efectuarii acestora, așteptati 10 minute pentru stabilizarea parametrilor apei (de exemplu, cresterea salinitatii cu 1 ppt datorita evaporarii apei va determina o crestere aproximativa cu 13 ppm Ca).
Efectuati testarea folosind numai kiturile de test de mare precizie, precum cele promovate de Red Sea Pro.
Toate suplimentele Programului Red Sea Reef Care sunt insotite de scheme de dozaj (mentionate pe spatele produsului) bazate pe tratarea a 100 litri / 25 galoane de apa. Estimati volumul total de apa (acvariu & colector pentru volum mai scazut al rocilor vii etc.) In vederea calcularii dozei corecte pentru sistemul dumneavoastra.
Suplimentele trebuie adaugate in colector. In cazul in care nu detineti unul, adaugati incet suplimentele intr-o zona cu flux ridicat de apa, pentru a preveni contactul direct cu coralii.
In vederea prevenirii presiunii la nivelul coralilor, creșterile zilnice maxime ale fiecarui element sunt dupa cum urmeaza: iod 0.03 ppm, potasiu 10 ppm, fier 0.05 ppm. Modificarile mai considerabile trebuie efectuate timp de cateva zile in conformitate cu cantitatea maxima zilnica.

Dozajul prin cererea de calciu (dezvoltarea coralilor)
Calculati doza zilnica sau saptamanala a fiecarui supliment conform dozajului suplimentelor Red Sea Foundation sau absorbtiei cunoscute de calciu.
(Adaugati 1 ml de supliment Color pentru fiecare 200 ppm calciu adaugati la 100 litri (25 galoane) de apa pentru acvariu sau pentru fiecare 2 g de absorbtie calciu. 
Dozajul prin cererea totala de elemente
Modificarea initiala a Color Elements la nivelurile optime
In momentul primei folosiri a produselor Coral Colors sau ulterior schimbarii apei, testati nivelurile de Color Elements si suplimentul, operatiune necesara obtinerii nivelurilor optime. 
Dozajul saptamanal - Corali moi
Testati saptamanal Color Elements si dozati fiecare supliment pentru recompletarea nivelurilor optime. 
Dozajul zilnic Corali SPS
Asigurati-va ca toate Color Elements au valorile optime si se afla in acvariu timp de 4 zile, avand o salinitate stabila (compensati pentru evaporarea zilnica) fara adaugarea de suplimente.
La finalul celor 4 zile testati Color Elements si calculati dozajul de 4 zile aferent fiecarui supliment in vederea recompletarii nivelurilor optime.
Adaugati dozajul de 4 zile sistemului.
Impartiti dozajul la 4 si folositi-l drept doza zilnica pentru saptamana urmatoare.
Dupa o saptamana de adaugare a dozei zilnice, testati Color Elements si calculati doza de modificare a fiecarui supliment pentru recompletarea nivelurilor optime.
In cazul in care doza de modificare este foarte diferita de cea anterioara, modificati-o pe cea zilnica (mariti / scadeti) dupa cum este necesar.
In cazul in care nivelul masurat al unui element specific este mai mare decat cel optim, asteptati ca excesul de element sa fie epuizatinaintea reluarii suplimentarii zilnice cu doza zilnica modificata.
Continuati testarea saptamanala a tuturor elementelor si modificati dozele zilnice dupa cum este necesar. Absorbtia elementelor din acvariul dumneavoastra se va modifica gradual odata cu dezvoltarea coralilor dumneavoastra sau prin adaugarea sau eliminarea organismelor. Se recomanda sa pastrati un registru al masurarilor si dozelor saptamanale.
In cazul in care omiteti una sau mai multe zile de suplimentare, adaugati cantitatea totala omisa, Insa nu depasiti cantitatea maxima recomandata de marire pentru orice element.

Producator:
  • Red Sea

Reduceri

nfo